Ce VENITURI are fostul președinte de trista amintire, PETROV

Câștigurile fostului președinte Traian Băsescu din pensie și de la Parlamentul European nu sunt deloc de neglijat. Traian Băsescu este în prezent deputat în Parlamentul European. Ultima declarație de avere, depusă la începutul mandatului arată că acesta a încasat în 2018:

loading...

– Indemnizație de fost președinte: 101.088 lei. Are are o valoare de 75% din salariul preşedintelui în funcţie, în conformitate cu Art. 2 al Legii 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român.

– Pensie: 29.898 lei. Suma o primește în calitate de fost comandant de marină. Anul pensionării: noiembrie 2014

loading...

– Indemnizație de senator, stabilită prin lege: 74.046 lei

Declarația de avere a lui Traian Băsescu
Traian Băsescu a fost comandant de navă, primar al Capitalei, ministru al Transporturilor, șef de stat timp de două mandate, între 2004-2014, și, ulterior, senator în Parlamentul României. Când a devenit europarlamentar, acesta a renunțat la mandatul de senator.

Începând cu 1 iulie 2019, salariul net pentru un deputat din Parlamentul European este de 6.962,95 euro pe lună.

Fiecare parlamentar european primește lunar și o indemnizație pentru cheltuieli generale (costurile de administrare a birourilor, factura telefonică și taxele poștale, achiziționarea, utilizarea și întreținerea echipamentului informatic și telematic). Pentru fiecare deputat valoarea acestei indemnizații este de 4.563 euro pe lună.

Parlamentul acoperă de asemenea și două tipuri de cheltuieli de deplasare.

Urmărește-ne pe Facebook.

Au rămas puține publicații care nu primesc bani de la Guvernul Orban și vor să informeze corect. Nu ezitați să distribuiți acest articol. Doar așa ne puteți susține. Aveți butonul mai jos.

loading...

Lasă un răspuns