Cercel: Izolarea totală pentru cei între 40 – 65 de ani. Peste 65 de ani ….

Nu mai vedem lumina soarelui, metaforic vorbind. Managerul Institutului Matei Balș profesorul dr. Adrian Streinu Cercel a propus un proiect în care cere ca, în perioada de după relaxarea măsurilor de distanțare socială, vârstnicii să stea izolați în continuare 12 săptămâni.

loading...

Mai mult, managerul Institutului Matei Balș spune că a apărut o nouă categorie de risc, și anume 40-65 de ani, potrivit mediafax.ro. Potrivit documentului, „susţinerea va fi efectuată fie de rudele directe, indirecte fie de autorităţi şi cu ajutorul ONG-urilor”, iar monitorizarea să fie realizată de poliţia locală şi autorităţile locale.

Printre măsuri se numără separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală a persoanelor din categoria de vârstă 40 – 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”. În planului doctorului Cercel grupele de risc sunt redefinite astfel:

loading...

-Persoanele din grupa de vârstă de peste 65 de ani;
-Persoanele din grupa de vârstă 40-65 de ani;
-Persoanele cu vârstă sub 40 de ani:
-Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Pentru categoria de 65 de ani măsurile imediate propuse de şeful de la „Matei Balş” sunt „izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată”.

Pentru noua grupă de risc apărută, cei între 40 – 65 de ani, proiectul lui Cercel prevede „izolare totală” acolo unde este posibil (în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie, respectiv acolo unde se poate lucra de acasă) şi decalarea programului de lucru astfel încât să înceapă munca la 7.30. Primăriile şi Poliţia locală ar trebuie să identifice persoanele cu loc de muncă şi care nu pot lucra de acasă şi să le elibereze adeverinţă de muncă. Proiectul spune că în perioada aceasta nu se mai circulă pe stradă necontrolat şi că se decontaminează mijloacele de transport.

Urmărește-ne pe Facebook.

Au rămas puține publicații care nu primesc bani de la Guvernul Orban și vor să informeze corect. Nu ezitați să distribuiți acest articol. Doar așa ne puteți susține. Aveți butonul mai jos.

loading...

6 Comments

  1. anca ganciu

    In loc sa luati astfel de masuri, absolut ireale, de ce nu ati facut precum Corea? Sa testati populatia, la greu? Habar nu aveti ce aparatura aveti in spitale, dar vreti sa incercati in Romania, ceva ce nu a aincercat nici macar China!

  2. Monica

    Sa se izoleze el cu muma.sa. Daca.i moarta, sa mearga la ea ! In loc sa dea drumul la economie, dau amenzi. Din ce vom trai ?? Batran nebun si mafiot

  3. Cristina

    Avem cativa care sunt in pilonul ILUMINATI…cum ar fi MIHAI TANASESCU,EMIL CONSTANTIBESCU,ION ILIESCU,KLAUS IOHANIS…..Asteapta sa iasa vecinul vaccinul iar în el e microcipul

Lasă un răspuns