Oameni. Ce gest a făcut Sergiu, tânărul tată care a gonit călare până la maternitatea din Iași

Sergiu, tânărul tată care a gonit călare pe străzile din Iași pentru a-și vedea fiul nou-născut la maternitate, a donat o parte din ceea ce a primit de la oamenii care i-au sărit în ajutor.

loading...

Copleşit de banii şi pachetele primite, tânărul tată de 22 de ani s-a gândit să doneze şi el celor care au nevoie de ajutor. A împărţit alimentele primite cu o familie săracă şi a cumpărat medicamente pentru un bătrân.

Sergiu Ion Ciobotariu le-a povestit reporterilor BZI că duminică, 29 martie, o femeie a venit la uşa lui şi i-a cerut ajutorul. Aceasta i-a spus că a auzit că a primit mai multe ajutoare şi l-a rugat dacă poate să-i dea şi ei ceva de mâncare pentru cei cinci copii ai săi.

loading...

„A venit la mine… ştiu că sunt săraci, aşa cum suntem şi noi… I-am dat câteva alimente şi pampers. Cum pot eu să nu dau când Dumnezeu mi-a dat şi mie? Nu pot să nu fiu aşa… Am mers şi cu un bătrân şi am cumpărat o reţetă de la farmacie din banii pe care eu i-am primit”, a spus tânărul.

Sergiu, tânărul surprins călare pe străzile din Iași, a povestit toată aventura prin care a trecut pentru a ajunge la soție și băiețelul abia născut.

Sergiu Ion Ciobotariu a ajuns peste noapte o mică „vedetă”. Bărbatul, de loc din comuna ieșeană Răducăneni, a aflat că soția lui, internată la o maternitate din Iași, a adus pe lume un băiețel și a vrut neapărat să-și vadă fiul, scrie bzi.ro.

A încercat să ia un mijloc de transport în comun, însă nu a fost lăsat din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a spus Sergiu.

Polițiștii nu l-au sancționat pe bărbat. I-au aplicat un avertisment. Tânărul a ajuns într-un final la soția lui, la maternitate. I-a lăsat ce a avut și a plecat spre casă.

Sergiu mai are doi copii acasă, iar pentru ei a început să construiască o casă de câțiva metri pătrați. A ridicat doar o parte din pereți și mai are mult de lucru. Nu are bani să finalizeze totul, dar muncește pentru asta.

„Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casă. Trăim greu acum, dar nu avem ce face… muncesc cât pot”, a mai spus tânărul.

Urmărește-ne pe Facebook.

Au rămas puține publicații care nu primesc bani de la Guvernul Orban și vor să informeze corect. Nu ezitați să distribuiți acest articol. Doar așa ne puteți susține. Aveți butonul mai jos.

loading...