Raed Arafat: „Să nu stăm liniştiţi”

Raed Arafat spune că situaţia legată de coronavirus nu este una relaxată, chiar dacă în România virusul a evoluat lent. Secretarul de stat precizează că oricând situaţia poate fi scăpată de sub control dacă nu sunt resectate cu stricteţe prevederile ordonanţelor militare.

loading...

„Eu zic că la acest moment, chiar dacă situația este sub contol în mare parte și evoluția este lentă, să nu stăm liniștiți încă. Dacă ne relaxăm la acest moment, s-ar putea să ne facem rău. Putem să pierdem toată munca pe care am făcut-o până acum”, a spus Raed Arafat la Realitatea Plus.

Întrebat despre vârful pandemiei în România, secretarul de stat a răspuns: „Să urmărim situația până după Paște și să vedem dacă va continua să crească sau să scadă. E greu de spus de vârf. E adevărat, vârful este așteptat în ultima parte a lui aprilie, începutul lunii mai, dar nu putem ști, numai realitatea ne va dovedi și vom vedea ce decizii vom lua după. Rugămintea mea este să respecăm aceste restricții impuse, că numai împreună am reușit”.

loading...

Un medic, fără alte probleme de sănătate, a explicat care sunt simptomele şi ce anume simte o persoană infectată cu coronavirus.

Primele simptome ale COVID-19 au fost durere în gât, oboseală şi temperatură, agravându-se la circa două zile de la debutul bolii.

„A început ca o răceală. Mă simţeam obosită şi mă strângea gâtul”, a explicat medicul Roxana Betea, care este infectată cu COVID-19 şi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Deva.

Roxana este un medic tânăr, fără alte afecțiuni. Ea a povestit că şi-a dat seama repede că a luat virusul, având în vedere că lucra în Spitalul Judeţean Deva care deja avea cazuri confirmate de COVID-19. Primele simptome le-a avut pe 28 martie, iar a doua zi a venit şi confirmarea: avea noul coronavirus. Au urmat două zile în care simptomele s-au agravat.

„Aveam febră, eu care nu am mai făcut temperatură de ani de zile. Începusem să şi tuşesc şi aveam o stare generală foarte proastă. Am trecut pe perfuzii imediat pentru a reduce temperatura. M-au ajutat perfuziile, pentru că am trecut destul de uşor peste perioadă proastă. Am fost norocoasă”, a mai povestit ea pentru Mediafax.

Urmărește-ne pe Facebook.

Au rămas puține publicații care nu primesc bani de la Guvernul Orban și vor să informeze corect. Nu ezitați să distribuiți acest articol. Doar așa ne puteți susține. Aveți butonul mai jos.

loading...

Lasă un răspuns