S-a supărat Șora pe Guvern: Este mai gravă decât „simpla” indiferenţă faţă de cuvântul scris

Filosoful Mihai Şora comentază într-o postare pe pagina sa de Facebook eventuala scoatere a limbii latine din programa şcolară, conform unui scenariu luat în calcul de Ministerul Educaţiei, care evaluează mai multe opţiuni pentru a simplifica programa ciclului gimnazial.

loading...

„În spatele intenţiei de a înlătura latina din şcoală văd revărsându-se, planturoasă şi distrugătoare, lenea intelectuală. Este mai gravă decât „simpla” indiferenţă faţă de cuvântul scris, faţă de un patrimoniu cultural, faţă de ceea ce ne constituie ca oameni. Este reflexul distructiv, legea nemărturisită a minimului efort, exact acea aversiune care te scoate de pe orbita fiinţelor gânditoare”, a scris pe Facebook, folosoful Mihai Şora.

Potrivit edupedu.ro, grupul de lucru al Ministerului Educaţiei care lucrează la revizuirea planului cadru pentru învăţământul gimnazial a realizat până acum 4 variante de plan-cadru pentru clasele V-VIII.

loading...

În Varianta 2 avută în vedere, ar urma să dispară materia „Limba latină”. De asemenea, vor fi tăiate ore de la Limba modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie şi Istorie. În plus, dispar materiile „Educaţie tehnologică” şi „Consiliere şi dezvoltare personală”.

Urmărește-ne pe Facebook.

Au rămas puține publicații care nu primesc bani de la Guvernul Orban și vor să informeze corect. Nu ezitați să distribuiți acest articol. Doar așa ne puteți susține. Aveți butonul mai jos.

loading...

Lasă un răspuns