Tătaru: Adrian Streinu-Cercel a fost demis din …

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi că l-a demis pe dr. Adrian Streinu- Cercel de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, joi, la Timișoara și are legătură cu planul creat de Streinu-Cercel, „Vacanța Mare” privind carantinarea separată de familii a persoanelor de peste 65 de ani, potrivitMediafax.

loading...

”Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a spus Nelu Tătaru, făcând referire la planul lui Streinu Cercel de izolare totală a cetățenilor peste 65 de ani. De asemenea, Nelu Tătaru a declarat în cursul zilei de astăzi că Streinu Cercel „nu a obiectat față de această decizie”.

În locul lui Streinu Cercel în cadrul Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID 19 va fi numită dr. Adriana Pistol, de la Institutul Național de Sănătate Publică.

loading...

Ludovic Orban l-a criticat aspru pe medicul Adrian Streinu Cercel. „Planul acela e o năstrușnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut. Documentul ăla zici că e făcut în anii ’50, la fiecare după nevoi, cu statul care se ocupă de tot, preia distributia de energia electrică, de utilități, nu mai plătește nimeni taxe. E o nebunie nici nu trebuia luat în serios. Chiar stau și mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu chestia cu carantinarea părinților și bunicilor. Sunt lucruri de gravitate extremă, nu trebuie tratate doar cu un zâmbet, ci cu măsuri,” a spus Orban în decursul zile de astăzi.

Și președintele Klaus Iohannis a criticat ideea lansată de la directorul Institutului Matei Balș.
„A apărut o documentație de la un institut. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum… A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci, stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane”, spunea Klaus Iohannis în urmă cu câteva zile.

Comisiile de specialitate sunt structuri consultative care furnizează Ministerului Sănătăţii expertiza științifică necesară pentru coordonarea reţelei de asistenţă medicală.

Urmărește-ne pe Facebook.

Au rămas puține publicații care nu primesc bani de la Guvernul Orban și vor să informeze corect. Nu ezitați să distribuiți acest articol. Doar așa ne puteți susține. Aveți butonul mai jos.

loading...

Lasă un răspuns